Nieuws

Soil Best houdt u graag op de hoogte. Activiteiten, nieuwe ontwikkelingen, resultaten, u kunt ze vinden op deze nieuwspagina.   

Het boek Mycorrhizaschimmels, sleutelfactor van duurzame landbouw en natuur, met Dr. Ir. Jacqueline Baar als eerste auteur, is nog beschikbaar!

Wil je meer weten over mycorrhizaschimmels? En hoe je deze bodemschimmels kunt toepassen met praktijkervaringen in Nederland en België, dan kun je dat lezen in het boek Mycorrhizaschimmels. Dit boek is uitgegeven door de KNNV-uitgeverij. ISBN 9789050112772.

Lees meer

Topbodem, Akkerwijzer van Agrio

Het is alweer bijna eind augustus. De wintertarwe, wintergerst en winterrogge worden binnenkort weer gezaaid. De tijd van voorbereiding lijkt dan ook aangebroken.

Lees meer

Topbodem, Akkerwijzer

BioMyPro-NemC is een duurzaam product met natuurlijke stoffen. Chitine is de hoofdcomponent. De overige natuurlijke stoffen versterken de werking van de chitine. BioMyPro-NemC valt onder de meststoffen en kan zowel over de bodem als over de gewassen worden gespoten.

Lees meer

Webinar Biokennisweek 2021: Meer doen met bodemleven: Van producten naar teeltstrategie

Er komen steeds meer producten op de markt om het bodemleven te stimuleren en te herstellen. Maar, hoe weten we welke producten het beste kunnen worden toegepast? Wil je daarover meer kennis op doen, volg dan dit webinar.

Lees meer

Soil Best in het nieuws: Iedere boom zou met mycorrhizaschimmels geplant moeten worden

Mycorrhizaschimmels zijn essentieel voor de groei van bomen en gunstig voor het klimaat. Hoe dat precies zit, kunt in lezen in het artikel in Boomzorg.

Lees meer