Soil Best

Soil Best

Soil Best: voor de beste bodems!

Soil Best adviseert hoe de bodemkwaliteit en bodemvruchtbaarheid op duurzame wijze te verbeteren. Daarbij geeft Soil Best concreet aan op welke wijze de bodem verbeterd kan worden.

De advisering van Soil Best is gebaseerd op onderzoek aan fysische, chemische en biologische componenten van de bodem. Op basis van de onderzoeksresultaten adviseert Soil Best maatregelen of een teelt strategie met passende producten, waarvan Soil Best de levering kan verzorgen. 

Soil Best levert ook eigen producten, de BioMyPro-producten. De BioMyPro-producten zijn erkende biostimulanten onder (EU) 2019/1009 Regelgeving Module B. BioMyPro-producten zijn toegelaten in de biologische teelt.

Soil Best ontwikkelt voortdurend nieuwe producten om de bodemkwaliteit en bodemvruchtheid te verhogen.

De adviezen en producten van Soil Best zijn geschikt voor de akkerbouw, bollenteelt, tuinbouw, veehouderij, groenvoorziening, boomverzorging, sportvelden en golfterreinen als ook siertuinen en moestuinen.Uitgangspunten

Bodemverbetering en bodemherstel om bodemkwaliteit en bodemvruchtbaarheid te verbeteren staan voorop bij Soil Best. Fysische, chemische en biologische componenten van de bodem zijn geïntegreerd. De bodem bestaat uit een samenspel van deze drie. Ze beïnvloeden elkaar. Soil Best besteedt dan ook aandacht aan de fysische, chemische en biologische componenten van de bodem.


Specialiteiten

De advisering door Soil Best is gebaseerd op onderzoek aan de bodem. Daarvoor biedt Soil Best diverse analyses van de bodem aan.

Soil Best is gespecialiseerd in analyses van bodemleven, de biologische component. Een analyse om het voorkomen van ziekteverwekkende en symbiotische schimmels in het wortelmilieu te bepalen is één van de analyses van Soil Best. Soil Best biedt ook een analyse op diversiteit van bodemschimmels, een analyse op het voorkomen van bodembacteriën en een analyse op regenwormen.

Analyses aan fysische eigenschappen van de bodem voert Soil Best ook uit, zowel in haar laboratorium als in het veld. Ook analyseert Soil Best bodems op pH, EC, organische stof en vochtgehalte. Meer complexe analyse van de bodem op nutriënten is ook mogelijk.

Wat zeggen onze opdrachtgevers...

Ik wil je hartelijk danken voor het advies voor mijn Franse moestuin, waarin alles maar moeizaam groeide. Ik vond het wonderbaarlijk dat door de opgegeven ingrediënten door de grond te mengen, de grond al meteen beter van structuur werd. In dit seizoen is de grond meestal van beton en nu is hij korreliger van structuur. Maar het belangrijkste is natuurlijk het effect van de maatregelen voor mijn groentes. Mijn aardappels, wortelen, bietjes en peultjes kwamen veel beter en sneller uit de grond en de planten zijn veel groter dan in de voorafgaande jaren. De kroppen sla zijn belachelijk groot geworden, dat kunnen we niet op. Ook de mierikswortel overdrijft. Voorheen had die zielige door de slakken aangevreten blaadjes ter grootte van een kinderoor, nu zijn de bladeren zo groot als een oor van een ezel.

Peter Heringa

Twee jaar nadat we graszoden op ons gemeenschappelijke grasveld hadden gelegd was daar niet veel meer van over dan wat sprieterig, geel gras dat niet meer wilde groeien. Op basis van een bodemanalyse heeft Jacqueline van Soilbest voorjaar 2021 een maatwerkadvies voor bodemverbetering gegeven. En dat was niet mis, want onze bouwgrond bleek er echt slecht aan toe te zijn. Vorig jaar gaf dat al verbetering en dit jaar hebben we nu een prachtig dikke grasmat waar we iedere dag van genieten en die we twee keer per week kunnen maaien. Onze les: een mooie tuin begint bij de bodem!

Mathijs en Evelijn
Kashuis - Utrecht

Als tuinontwerper werk ik ecobewust. Dit bewustzijn is cruciaal voor een gezonde en mooie leefomgeving.Als het gaat om de cycli des levens, dan begint en eindigt een gezonde tuin bij de bodem. Dankzij de diensten van “Soilbest” kan ik mijn klanten met vertrouwen voorzien van een degelijk en uitgebreid advies die na uitvoering direct en lange tijd na merkbaar is in o.a. de groei van de flora, bodemstructuur en watermanagement. De vriendelijke service gerichte aanpak en hoge bekwaamheid van Jacqueline zorgen dat ik graag met haar blijf samenwerken.

Hans Appel
Creatief tuinontwerper